Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä juhlistetaan myös Tampereella – Modus mukana Arkkitehtuurin ja muotoilun illassa perjantaina 5. helmikuuta

Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään tänä vuonna 1.–5. helmikuuta. Vuosittain järjestettävien teemapäivien tavoitteena on tunnistaa arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämäämme. Vuoden 2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät kiinnittävät huomion elämisen laatua luovan hyvän elinympäristön merkitykseen. Sosiaalisesti,
toiminnallisesti ja esteettisesti korkealaatuinen arjen ympäristö lisää viihtyisyyttä, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Sisäministeriö suosittaa liputtamaan arkkitehtuurille ja muotoilulle Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta nyt jo toista vuotta.

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät kiinnittävät huomion elämisen laatua luovan hyvän elinympäristön merkitykseen. Sosiaalisesti, toiminnallisesti ja esteettisesti korkealaatuinen arjen ympäristö lisää viihtyisyyttä, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Suurimmat esineen, rakennuksen tai kaupunkitilan koko elinkaareen vaikuttavat ekologiset ja taloudelliset päätökset tehdään suunnittelupöydällä. Globaalit kriisit ja suuret yhteiskunnalliset muutokset vaativat jokaiselta meistä sopeutumiskykyä, mutta hyvän elämän täytyy muutoksista huolimatta säilyä.

Tampereella Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään Finlaysonin alueella Vooningissa, Pääkirjasto Metsossa sekä Kalevan kirkossa. Ohjelma juhlistaa mm. Reima Pietilän syntymän 100-vuotisjuhlavuotta sekä nykypäivän uusia osaajia. Tarjolla on esimerkiksi mm. Pietilä-teemainen seminaari, näyttelyitä, opastettuja kierroksia sekä Arkkitehtuurin ja muotoilun teemailta, jossa Modus ry on mukana. Perjantaina 5. helmikuuta klo 18 alkavassa teemaillassa saadaan muun muassa esimakua tulevaisuuden potentiaalisista tavoista tarjota taidetta yleisölle helposti saavutettavin keinoin kuin Modus ry:n virtuaaligallerian demoversio esitellään ensimmäisen kerran yleisölle. Idea virtuaalisten näyttelytilojen kehittämisestä on syntynyt ArtWin-hankkeen myötä ja aiheesta on tulossa myös koulutusta Tampereella maaliskuussa. Lisätietoja tulossa esim hankkeen sosiaalisen median kanaville @digiheritage.

Tampereella Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmasta vastaavat TAD ry, Tamsafa, Modus ry, DesignOnTampere, Tampereen kaupunginkirjasto, Arkkitehtuurimuseo MFA, Kalevan kirkko sekä arkkitehtiopiskelijat. Yhteistyökumppanina ovat Finlaysonin alue ja SAFA.

Lisätietoja ohjelmasta: Arkkitehtuurin ja muotoilun päivää vietetään helmikuussa! – TAD