Tulossa: Muotoilun iltapäivä ja Uudenlainen-näyttely

Modus ry on järjestänyt yhteistyössä DesignOnTampere ry:n kanssa vuosittaista Muotoilun iltapäivää jo vuodesta 2015 ja viime vuosina tapahtumasta on tullut oleellinen osa TAD Weekin ohjemistoa. Tässä muotoilun parissa työskenteleville ja opiskeleville suunattussa miniseminaarissa kolme ajankohtaista ammattilaista jakavat kokemuksiaan ja näkemyksiään muotoilun eri saralta.

Tänä vuonna Muotoilun iltapäivä järjestetään keskiviikkona 4. lokakuuta kello 13-16 Werstaan auditoriossa, lähellä monia muita TAD Weekin tapahtumia ja näyttelyitä. Tänä vuonna tapahtumassa puhuvat taiteen tohtori, erikoistutkija, Moduksen jäsen Tiina Kymäläinen, Fashion Finlandin toiminnanjohtaja ja päätoimittaja Jani Niipola ja Think Todayn perustaja, kiertotalouden pioneeri ja suunnittelija Susanne Hamari.

Lisäksi Modus ry nostaa esiin tämän päivän muotoilua tapahtumaviikolla esillä olevan Uudenlainen-näyttelyn myötä. Näyttely keskittyy uusiomateriaalien käytön ympärille, joka on myös yksi merkittävä osa-alue yhdistyksen kestävän kehityksen strategiassa. Käyttämällä erilaisia uusiomateriaaleja taiteessa, voidaan kuluttajia herätellä miettimään omia kulutustottumuksiaan kohti kestävämpiä valintoja. Uudenlainen-näyttely korostaa hylättyjen ja käyttökelvottomien materiaalien arvoa ja herättää samalla keskustelua siitä, mikä itse asiassa on arvokasta. Taide ei vaadi uusia materiaaleja ja rahaa vaan luovuuden ja osaamisen myötä taiteella voi olla hyvinkin pieni hiilijalanjälki.

Uudenlainen-näyttely on avoinna:
29.9.-8.10.
ma-pe klo 12-18, la-su klo 12-16
TR5, Väinö Linnan aukio 15, 4 krs