SQIN – Pirkanmaa muotoilee VI (2017-2019)


SQIN-näyttely oli Moduksen Pirkanmaa muotoilee -näyttelysarjan kuudes osa. Näyttelyn teema ei ollut suoraan sidoksissa pelkästään nahkaan materiaalina vaan se viittasi myös Pirkanmaan vahvaan suutariperinteeseen ja nahan työstämisen uusiin tekniikoihin. SQIN-näyttely olikin kunnianosoitus vahvalle pirkanmaalaiselle nahkateollisuuden historialle. SQIn oli tarina nahasta, tekijöistä, laadusta ja alan tulevaisuudesta.

SQIN-näyttely nosti esiin nykyajan käsityömuotoilijat.

“Muotoiluala elää tällä hetkellä vahvasti pienten yrittäjien ja ammattilaisten ylläpitämänä. Tätä näyttelyä varten eri alojen muotoilijat lähtivätkin työstämään omaa näkemystänsä teemasta hyvin innovatiivisesti. Näyttelytöissä käytetyt materiaalit eivät rajoitu nahkaan vaan mukana nähdään esimerkiksi myös keramiikkaa, hopeaa, denim-kangasta, lasia ja jopa kalansuomuja. SQIN-näyttely on todellinen osoitus pirkanmaalaisten muotoilijoiden ammattitaidosta ja taiteellisesta vahvuudesta.”

Kesällä 2017 (1.5. – 3.9.) SQIN oli esillä Eckerön posti- ja tullitalossa Ahvenanmaalla, jossa näyttelyn näki yli 16 000 kävijää. Syksyllä 2017 näyttelyn maakuntakierros ulottui Orivedelle, Ylöjärvelle, Punkalaitumelle, Urjalaan ja Pälkäneelle. Syksyllä 2018 SQIN oli esillä Emil Aaltosen museossa Tampereella.

Katso näyttelyn kuvasatoa tästä linkistä.

Mukana: Henni Eliala, Johanna Hernesniemi, Terhi Hursti, Anni Jokinen, Anu Kirkinen, Elina Korri, Taina Laaksonen, Mirka Laine, Saija Lehtonen, Kaisa Maansalo, Merianne Nebo, Sami Oikarinen, Tuuli Pollari, Birgit Pyykkö, Kukka Rantanen, Laura Saarivuori-Eskola. 

SQIN-näyttelyn avajaisia Emil Aaltosen museolla vietettiin 7.syyskuuta 2018.
Avajaistunnelmia Emil Aaltosen museolla. (Kuvat: Julianna Pyykkö)
SQIN-näyttely Eckerön posti- ja tullitalossa kesällä 2017