Saija Lehtonen

kuvataiteilija, taidekäsityöläinen

Olen Keski-Suomesta metsän keskeltä kotoisin oleva taidekäsityöläinen ja taiteilija. Suhtaudun intohimoisella kiinnostuksella kaikkiin luonnonmateriaaleihin ja vanhoihin työtapoihin. Valmistan käsityönä ekologisia tuotteita nimellä Saija Lehtonen Design. Pohjoinen luonto on ehtymätön inspiraation lähde.

Minua inspiroivat myös vanhat käsityötaidot, joiden mukana siirtyy paljon syvää tietoa. Samalla ne kytkevät ihmisen kiinteäksi osaksi ympäristöään. Opetan mielelläni taitoja myös eteenpäin, pidän kursseja mm. kalannahan parkitsemisesta ja virsujen punonnasta. Käytän töissäni laaja-alaisesti eri luonnonmateriaaleja, muun muassa kalannahkaa, kalansuomuja, hirvenkynsiä ja hirvenkarvoja. Haluan töilläni osoittaa kunnioitusta elämää ja luontoa kohtaan. Muokkaan useat materiaalit itse, käyttämäni riistamateriaalit hankin suoraan metsästäjiltä ja parkitsen
nahkoja myös itse. Tuotteet ovat siis ekologisia ja tiedän materiaalien alkuperän hyvin.

Olen valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2019 ja tekstiilimuotoilijaksi vuonna 2006. Olen jäsen Moduksessa, Korutaideyhdistyksessä, Ornamossa ja Suomen perinnenahkureissa. Näyttelytoimintaa minulla on ollut vuodesta 2005 lähtien. Viimeksi teoksiani on ollut esillä Forum Boxissa Helsingissä ja Cardiffissa Craft in the Bay -galleriassa Isossa-Britanniassa.

Saija Lehtonen Design
Pirkkalaistie 1
37100 Nokia

saija (@) saijalehtonen.com

www.saijalehtonen.com

facebook.com/saijalehtonendesign

instagram.com/saijalehtonendesign

Virsu kierrätysmateriaaleista työnalla
Kinnasneulatekniikkaa
Palko rintaneula
Kopes pienoisveistos
Hibernatus, SQIN-näyttely