Pirjo Talvio-Pasanen

FM, tekstiiliartesaani

VISUVI

Jokainen huivi on erilainen.

Huivi on naisen ja miehen ikiaikainen vaatekappale.
Huivissa yhdistyvät lämpö ja kauneus.
Huivi on ajaton – ja henkilökohtainen
.

   

Jokainen suunnittelemani ja kangaspuilla kutomani Visuvi-huivi on erilainen. Ei ole kahta samanlaista Visuvi-huivia, joten jokaiselle on omansa. Nimeän huivit.

Käytän luonnon materiaaleja, ensisijaisesti villaa, alpakkaa ja silkkiä. Suosin kotimaisten pienkehräämöiden suomenlampaan villaa, jonka hienointa pitkäkuituista ja pehmeää kampalankaa käytän usein loimissa.

Osan materiaalista värjään kasviväreillä. Käytän kotimaisia värikasveja kuten pietaryrttiä, mesiangervoa, koivua, kuismaa, seitikkejä, samettijalkaa jne. Lisäksi värjään ulkomaisilla kasviväreillä kuten indigolla, kokenillillä ja krapilla.

Luonnon materiaalit ja erityisesti villa ovat viehättäneet minua aina. Villan roso ja kiilto vetoavat kuin myös villan kyky imeä väriä itseensä, niin että lopputulos on aina intensiivinen. Villaa – kuten silkkiä – on myös pakko tunnustella ja käsitellä, käsittää materiaalin tuntu iholla.

Kangaspuilla kudottujen huivien kuviot syntyvät sidoksista eli siitä, miten loimi ja kude sitoutuvat toisiinsa. Varioin ja muokkaan perinteisiä sidoksia. Etsin mielleyhtymiä, linnun siipeä, kaarnaa, veden liikettä. Sidoksen ohella huivien ilmeeseen vaikuttavat tietysti värit ja niiden rytmi, symmetria tai sen rikkominen. Syntyy vaikutelmia, dramaattisuutta, leikkisyyttä, tyyneyttä.

Olen tehnyt pitkän työuran viestinnän parissa, ensin toimittajana, sitten Tampereen Työväen Teatterissa ja Yleisradiossa ja viimeksi viestintäyrittäjänä. Tekstiiliartesaaniksi olen opiskellut Ikaalisten käsi- ja taideteollisessa.

Kotipaikkani on Tampere, mutta suunnittelen ja kudon huivit Visuvedellä, Ruovedellä. Siitä nimi, Visuvi. Nimen loppuosassa on mukana myös kesän lämpö, suvi.

Myynnissä olevat huivit löytyvät Visuvin nettisivuilta, www.visuvi.fi. Lisäksi otan vastaan toiveita, joiden pohjalta teen ehdotuksen uudesta huivista, kantajansa ja käyttötarkoituksen mukaan.

Yhteystiedot:
Pirjo Talvio-Pasanen
puh. 040 728 5260
pirjo.talvio@pointtia.fi
www.visuvi.fi
www.instagram.com/pirjo_talvio_pasanen

Hehku (villa)
Lemmikit (villa)
Hellämieli (villa)
Syyssini (villa)
Kultapiiskuinen (villa)
Pihka (silkki-alpakkalanka)
Fotosynteesi (silkkilanka)