Wool Works -näyttely avautuu Helsingissä

Wool Works on kahden muotoilu- ja käsityötaideyhdistyksen, pirkanmaalaisen Modus ry:n sekä walesilaisen MaP:n (Makers and Practitioners), yhteisnäyttely, jonka avajaisia vietetään Helsingin Craft Cornerissa tulevana lauantaina.

Vuonna 2018 alkaneen yhteistyön tuloksena on syntynyt ainutlaatuonen näyttely, jonka tavoitteena on kulttuurien välinen vuoropuhelu materiaalista, näyttelyn teemasta ja käsityötaiteesta yleisemmälläkin tasolla. Näyttely on samalla kunnianosoitus molemmissa maissa paljon arvostetulle villalle, vaikka näyttelyn teema ei ole rajoittanut kirjaimellisesti materiaalin käyttöä. Näyttelyyn osallistuvat muotoilijat ovat lähestyneet aihetta laaja-alaisesti omien materiaaliensa ja työtekniikoidensa kautta, minkä johdosta näyttelyssä onkin tarjolla laaja kirjo erilaisia materiaaleja. Lampaan villan lisäksi näyttelyssä nähdään muun muassa lasia, kissankarvoja, kalansuomuja ja jopa metallisia neulepuikkoja. Näyttely nostaa esiin nykyajan rohkeat käsityömuotoilijat, jotka eivät pelkää tarttua innovatiivisesti uusiin materiaaleihin.

Näyttely oli syksyllä 2019 Cardiffissa Craft in Bay -galleriassa ja brittiläinen Craft Magazine valitsi tuolloin näyttelyn yhdeksi lokakuun parhaista taidekäsityön näyttelyistä koko Isossa-Britanniassa.  Myöhemmin keväällä 2020 näyttely jatkaa matkaansa Tampereelle.

Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 18.1. kello 15–17. Tämän jälkeen näyttely on auki aina 28.2. asti ma-pe 10–18 ja la 10–17 Craft Cornerissa, Eteläesplanadi 4.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.

Tekijöistä:

Vuonna 2001 perustettu Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry on visuaalisen taiteen ja käsityöalojen ammattilaisten, opettajien, tutkijoiden ja tuottajien yhdistys. Yhteisö edistää korkealaatuisen käsityömuotoilun asemaa alueellisesti ja kansainvälisesti. Yhdistys tukee paikallista yrittäjyyttä, osaamista sekä kestävää kehitystä. Modus ry:n jäseniä yhdistää sama arvomaailma: korkea laatu, eettisyys ja ekologisuus.

Walesilainen MaP on taiteilijaryhmä, jonka jäsenet suhtautuvat kunnianhimoisesti taidekäsityön määritelmän laajentamiseen sekä kotimaassaan että kansainvälisesti ja he tavoittelevatkin määrätietoisesti uusia yleisöjä. Päämateriaali jäsenten työskentelyssä on tekstiili.

Näyttelyn sähköiseen näyttelyjulkaisuun voi tutustua tästä.