Wool Works -näyttely avattiin Cardiffissa

Yhdeksän pirkanmaalaisen sekä kymmenen walesilaisen muotoiljan kansainvälinen yhteisnäyttely Wool Works -avattiin Walesin pääkaupungissa Cardiffissa sijaitsevassa Craft in Bay -Galleriassa viime lauantaina. Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuus yhdistys Modus ry on toteuttanut näyttelyn yhteistyössä walesilaisen taiteilijaryhmän MaP:n (Makers and Practitioners) kanssa.

Saija Lehtonen, Laura Saarivuori-Eskola ja Niina Hiltunen edustivat Modus ry:ta Wool Works -näyttelyn avajaisissa.

Avajaisia vietettiin erinomaisessa ja inspiroituneessa ilmapiirissä eikä edes brexit-pilvi heittänyt varjoa tapahtuman ylle. Sekä avajaisissa puhunut MaP:n edustaja Mandy Nash että kuraattori ja taiteen asiantuntija Sally Moss kiittelivätkin, että Moduksen kanssa järjestetty näyttely on oiva esimerkki eurooppalaisesta yhteistyöstä ja ystävyydestä. Myös tarjolla olleet suomalaiset ruissipsit sekä mustaherukkamehu kiinnostivat avajaisvieraita.

Modus ry:ta avajaisissa edustivat puheenjohtaja Laura Saarivuori-Eskola sekä projektia vetäneet Saija Lehtonen ja Niina Hiltunen, joiden kaikkien kolmen töitä Craft in Bay -Galleriassa on myös esillä. Moduksen jäsenistä näyttelyssä ovat mukana niin ikään Henni Eliala, Johanna Hernesniemi, Mirka Laine, Sirpa Mörsky, Merianne Nebo ja Kukka Rantanen. Näyttely on Moduksen ensimmäinen varsinainen ulkomaan näyttely ja kokonaisuus nostaa hienolla tavalla esiin suomalaista osaamista myös Isossa-Britanniassa.

Pirkanmaalaisen ja suomalaisen muotoilun ystävien ei tarvitse kuitenkaan matkata Walesiin asti nähdäkseen kyseisen näyttelyn, sillä ensi vuoden puolella Wool Works rantautuu myös Suomeen. Näyttely on esillä tammi-helmikuussa Helsingin Craft Cornerissa sekä maaliskuussa Tampereella Finalysonin Vooninki-Salissa. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös erilaisia yleisöluentoja ja työpajoja.