Vapaus-näyttely nyt Helsingissä!

Keväällä Tampereella esillä ollut Pirkanmaan muotoilee VIII – Vapaus näyttely on heinäkuun ajan esillä Helsingissä. Vapaus on järjestyksessään jo kahdeksas osa vuonna 2005 alkanutta Pirkanmaa muotoilee -näyttelysarjaa, joka nostaa nyt esiin pirkanmaalaisia muotoilijoita ja taidekäsityöläisiä myös Helsingissä.

Näyttelyn haku oli avoinna syksyllä 2022 kaikille Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenille. Näyttelyn teeman mukaisesti yhdistyksen jäsenet haastettiinkin tulkitsemaan aihetta vapaasti, juuri itselle sopivalla tavalla, oman elämänsä lähtökohdista omaa taidettaan ja työskentelytekniikoita kunnioittaen. Näyttelyteoksiin käytettäviä materiaaleja tai teosten kokoa ei rajattu millään tavoin. Näyttelyn valintatoimikuntaan kuuluivat tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemi, Suomen käsityön museon intendentti Mikko Oikari sekä kuvataiteilija Tiina Pyykkinen.

Vapaus-näyttely on esillä 1. -30. heinäkuuta Taito Galleria CrafCornerissa osoitteessa Eteläesplanadi 4 ma-pe 10-18, la 10-17 ja su 12-17. Mukana näyttelyssä ovat Merianne Nebo, Aila Salminen, Pirjo Talvio-Pasanen, Kirke Muhonen, Marika Viskari, Laura Saarivuori-Eskola, Venla Varjus, Anu Kirkinen, Jana Vyborna-Turunen, Elina Korri, Niina Hiltunen, Sirpa Mörsky, Giovanna Incerti, Silja Merikallio ja Jutta Luhtinen.