TAD Week on täynnä muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja elävää kaupunkikulttuuria – Modus vahvasti mukana

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Week on värikäs kattaus kiinnostavia, innostavia ja ajankohtaisia seminaareja, näyttelyitä ja työpajoja sekä ainutlaatuisia vierailukohteita ja avoimia ovia. Se järjestetään pääosin Finlaysonin historiallisella alueella Tampereen keskustassa 30.9.–7.10.2022. Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry on yksi useista tapahtumaviikon järjestäjistä.

Modus tuo TAD-viikon ajaksi Finlaysonin Terdelle esille Mail Art Combined -näyttelyn, joka muodostaan ainutlaatuisen postitaidekokonaisuuden. Se esittelee postitaiteen perinteisempää osa-aluetta ja mukana on kansainvälisiä postitaideteoksia. Lisäksi näyttely avartaa katsojien näkemystä postitaiteessa käytettävistä materiaaleista ja se tuo myös muotoilijat sekä taidekäsityöläiset postitaiteen piiriin, kun mukana on Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenten postitaideteoksia. Näissä töissä vain luovuus on ollut rajana; esimerkiksi nahka, kierrätetty farkkukangas, kirjontalangat, villa, vanhat suomalaiset kolikot ja peurankarva taipuvat näyttelyn töissä uniikeiksi, postitettaviksi taideteoksiksi.

Vuotuinen Muotoilun iltapäivä -seminaari järjestetään niin ikään TAD-viikon yhteydessä 5. lokakuuta kello 13-16 Werstaan auditoriossa. Puhumassa tapahtumassa on Antti Olin, Maarit Salolainen, Birgit Pyykkö ja Katja Hagelstam. Tapahtuma on suunnattu kaikille muotoilun ja käsityötaiteen parissa työskenteleville ja opiskeleville tai alasta muuten kiinnostuneille henkilöille. Modus ry järjestää tapahtuman yhteistyössä DesignOnTampere ry:n kanssa.

TAD Week on yksi Suomen suurimmista arkkitehtuurin ja muotoilun tapahtumista. Viikko edistää muotoilualan, arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa on järjestetty vuodesta 2008 alkaen. Viikon tapahtumat ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia.

Lisätietoja tapahtumaviikosta: https://www.tad.fi/tad-week/