PERUTTU – PIRKANMAA MUOTOILEE VII -näyttelykokonaisuus nostaa esiin paikallista osaamista, mutta tarjoilee samalla kansainvälisen yhteistyön tuotoksia

Suomen hallituksen ja Tampereen kaupungin antamien suositusten mukaan Pirkanmaa muotoilee VII -näyttelykokonaisuutemme Vooningissa on suljettu.

Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistyksen Modus ry:n Pirkanmaa muotoilee VII -näyttelykokonaisuus muodostuu kahdesta itsenäisestä näyttelystä: Wool Works -näyttelystä sekä Kosken kupeessa -näyttelystä, jotka ovat yhdessä esillä Tampereella, Finlaysonin Vooningissa Väinö Linnan aukiolla 15.3. -5.4.2020.

Näyttelykokonaisuus nostaa esiin nykyajan rohkeat käsityömuotoilijat, jotka eivät pelkää tarttua uusiin materiaaleihin. Esillä on yhteensä kahdenkymmenenyhden pirkanmaalaisen muotoilijan ja taidekäsityöläisen töitä sekä Moduksen walesilaisen yhteistyökumppanin MaP-ryhmän jäsenten töitä.

WOOL WORKS -näyttely

Wool Works on kahden muotoilu- ja käsityötaideyhdistyksen, Modus ry:n sekä walesilaisen MaP:n (Makers and Practitioners), yhteisnäyttely, joka oli syksyllä 2019 esillä Cardiffissa Craft in Bay -galleriassa ja tammi-helmikuussa 2020 Helsingissä CraftCornerissa. Lokakuussa 2019 isobritannialainen Craft Magazine valitsi Wool Works -näyttelyn yhdeksi kuukauden parhaista taidekäsityön näyttelyistä koko Isossa-Britanniassa. Wool Works -näyttelyn tavoitteena on ollut kulttuurien välinen vuoropuhelu materiaalista, näyttelyn teemasta ja käsityötaiteesta yleisemmälläkin tasolla. Näyttely kunnioittaa samalla molemmissa maissa paljon arvostettua villaa, vaikka teema ei itsessään olekaan rajoittanut materiaalin käyttöä juuri villaan. Näyttelyyn osallistuvat muotoilijat ovat saaneet lähestyä aihetta laaja-alaisesti omien materiaaliensa ja työtekniikoidensa kautta, minkä ansiosta näyttelyssä nähdään villan lisäksi muun muassa lasia, kissankarvoja, kalansuomuja ja jopa metallisia neulepuikkoja.

KOSKEN KUPEESSA -näyttely

Kosken kupeessa -näyttelyn teema on rakentunut Tampereen teollistumisen ja alueen historian ympärille ja se on samalla kunnianosoitus Tampereen historiaan suuresti vaikuttaneelle Finlaysonin alueelle. Näyttelyn teema on haastanut eri muotoilualojen tekijät mukaan oman osaamisalueensa näkökulmista ja inspiraatiota heidän teoksilleen ovat antaneet niin alueen punaiset tiilet kuin vieressä virtaava Tammerkoskikin. Näyttely on osa Finlaysonin 200-vuotisjuhlavuotta ja kesällä 2020 se jatkaa matkaansa Mänttään.  

Näyttelykokonaisuus on avoinna joka päivä 15.3. – 5.4.2020 kello 12–18 ja näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelyn yhteydessä toimii pieni pop up -kauppa, jossa on myynnissä näyttelyyn osallistuvien muotoilijoiden tuotteita.