Muotoilun iltapäivä Finlaysonilla 7. lokakuuta

Muotoilun iltapäivässä kolme oman alansa huippuammattilaista kertoo työstänsä. Vooninki-salissa järjestettävä miniseminaari on suunnattu kaikille muotoilun parissa työskenteleville ja opiskeleville sekä aiheesta kiinnostuneille. 7. lokakuuta kello 13-16 järjestettävässä tapahtumassa puhuvat dosentti Marketta Luutonen, muotoilija-taiteilija Markku Piri ja More Joy Oy:n toimitusjohtaja Susanna Myllymäki.

PUHUJAT

Marketta Luutonen

Valtiotieteiden lisensiaatti ja filosofian tohtori Marketta Luutonen tutkii ihmisten ja tuotteiden kulttuurisia suhteita, neule- ja virkkaushistoriaa ja käsityöalan yrittäjyyttä. Useita kirjoja ja artikkeleita julkaissut Luutonen toimi vuosina 1985-2015 Käsi- ja taideteollisuusliiton toiminnanjohtajana ja nykyään hän on sekä Helsingin yliopiston että Aalto yliopiston dosentti.

Markku Piri

Muotoilija-taiteilija Markku Piri kertoo Muotoilun iltapäivässä elämänsä tärkeimmistä töistä, siitä mikä on vienyt mukanaan ja mitä matkan varrella on tullut opittua. Runsaasti kuvitettu puheenvuoro sivuaa elokuussa 2020 julkistua Siltalan kustantamaa muistelmateosta MUODOTON ELÄMÄ. Pirillä on suuri intohimo työhön ja rakkaus väreihin.

Markku Piri on 2018 Suomen Kulttuurirahaston Suurpalkinnolla, 2017 Pro Finlandia mitalilla ja 1986 Valtion muotoilupalkinnolla palkittu muotoilija ja taiteilija, joka myös luennoi ja kirjoittaa mielellään.

Susanna Myllymäki

Susanna Myllymäki on More Joy Oy:n toimitusjohtaja. Perheyrityksessä muotoillaan, tuotetaan ja markkinoidaan ekologisia käyttötekstiilejä, joita viedään jo yli 30 maahan. Taustalla on pienen käsityöyrityksen kehittyminen brändiksi ja kansainväliseksi toimijaksi. More Joy:n missio on tuottaa iloa arkeen ja se tapahtuu monella eri tasolla ja kaikessa tekemisessä, ytimessä aina hyvin muotoiltu tuote.

Modus ry järjestää Muotoilun iltapäivän yhdessä DesignOnTampere ry: kanssa. Tapahtuma on osa 2. – 9. lokakuuta järjestettävää Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa ja se on yleisölle maksuton. Tapahtumaan osallistuminen vaatii kuitenkin ennakkoilmoittautumisen, jotta voimme huolehtia asianmukaisista koronatoimista ja riittävistä turvaväleistä.

Ilmoittautuminen 4.10. mennessä: muotoiluniltapaiva@gmail.com