Menovinkkejä kesään!

Monille suomalaisille kesä on lomailun, levon sekä tietenkin kulttuurin aikaa ja matka viekin usein eripuolille Suomea. Näin myös meillä Moduksella. Me kokosimme yhteen Moduksen jäsenten kesänäyttelyitä, joista jokainen on ehdottomasti käymisen arvoinen.  Ota nämä vinkkimme talteen kesäreissuillesi.

Nuutajärvellä, Urjalassa, järjestettävä uuden lasitaiteen Why Not – Finnish American Art Glass -näyttely esittelee tänä kesänä poikkeuksellisen laajasti suomalaisia lasintekijöitä. Näyttelyyn osallistuu lähes kolmekymmentä taiteilijaa ja näyttely levittäytyy ympäri kulttuurihistoriallisestikin merkittävää Nuutajärven Lasikylää. Moduksen jäseniä näyttelyssä edustavat Henni Eliala sekä Markku Salo. Kansainvälisen ulottuvuuden näyttelyyn tuo Nuutajärvellä työskentelevä Fulbright-stipendiaatti, yhdysvaltalainen taiteilija Jonathan Capps.  Näyttely on avoinna 31.5.–1.9.2019 ma–su klo 11–16. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Mikäli liikut nyt kesäkuussa Kokkolan lähistöllä, älä ohita Anu Kirkisen Metsä ihan vieressä – Nature around you -näyttelyä. Näyttely tarjoaa pysähtymistä ja läsnäoloa niin omaan mieleen kuin yhteyttä kaikkeen ympärillämme olevaan. Näyttelyn koruteokset ovat syntyneet luonnon omasta monimuotoisuudesta ja sen eri elementtien osista. Näyttely on esillä Galleria Artistassa 8. -29. kesäkuuta ma-pe 10–16 ja la 10–14.

Moduksen Saija Lehtonen on mukana MOS19 – TAITEEN VUOKSI näyttelyssä Galleria Forum boxissa (Ruoholahdenranta 3 A, Helsinki) 19.6.–14.7.2019. Näyttely on Saimaan ammattikorkeakoulun YAMK Kuvataiteilijaksi opiskelevien opinnäytetyönäyttely.

Aila Salmisen ja hänen puolisonsa Asko Salmisen kättenjälkeä voi puolestaan ihailla Lieksassa sijaitsevan Pielisen museon Luonnon aika -näyttelyssä, joka on esillä aina syyskuun puoleenväliin asti. Useamman taiteilijan Luonnon aika -yhteisnäyttely tiedostaa aikaamme painostavan globaalin huolen luonnon tilasta, vaikka se ei tulekaan esiin suorina kannanottoina. Näkökulmat täydentävät toisiaan ja paljastavat ihmisen monimuotoisen, myös ristiriitaisen luontosuhteen.  Näyttely on auki päivittäin juhannusaattoa lukuun ottamatta. Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä.

Heinäkuussa kannattaa suunnata Kurun kauniisiin maisemiin reilun tunnin ajomatkan päähän Tampereen keskustasta. Keihäslahden näyttelytalolla on nimittäin esillä 2. -14. heinäkuuta Tuuli Pollarin ja Kukka Rantasen METSÄ-yhteisnäyttely. Näyttely on avoinna ti-to 11–16, la-su 11–16 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös Kurun ulkomuseo, jonka tunnetuin nähtävyys on Vänrikki Stoolin tupa sekä Kurun koulumuseo.

Heinäkuussa on myös mahdollisuus ihailla Niina Hiltusen osaamista Oulussa PROTO Showroomissa Koivisto Studio & Niina Hiltunen näyttelyssä. Esillä on Hiltusen veistosmaisia teoksia, joiden päämateriaali on tekstiili. Valo ja varjo vaihtavat paikkaa sen mukaan, mistä tekstiiliä katsoo ja teosten yksityiskohdat tarjoavat katsojalle aina uutta löydettävää. Näyttely on esillä 8. -14. heinäkuuta.

Perinteinen designtuotteiden myyntitapahtuma Suvidesign järjestetään Taidekeskus Purnun alueella Orivedellä 20. -21. heinäkuuta. Esillä on jälleen käyttö- ja taide-esineitä esimerkiksi lasista, puusta, metalleista, keramiikasta, tekstiileistä ja eri kierrätysmateriaaleista. Mukana on vuosittain myös useita moduslaisia. Lue lisää tapahtumasta: https://www.suvidesign.fi/

Suomen Kellomuseossa Espoossa on esillä Koru & Taito 80v -näyttely, joka avaa korumuotoilun ja kultasepäntaitojen saloja laajassa mittakaavassa. Tämä korunäyttely on tuotettu yhteistyössä Suomen Kellomuseon, Lahden ammattikorkeakoulun, Koulutuskeskus Salpauksen ja Suomen Kultaseppien Liiton kanssa. Moduksen jäsenistä mukana ovat Kukka Rantanen ja Juhani Ananin. Toukokuussa avattu näyttely on esillä aina tammikuun alkuun asti eli se sopii erinomaisesti myös myöhäisemmän kesäloman viettäjille.

Ja Tampereella kannattaa poiketa ehdottomasti Hiedanrannan alueella, jossa ARC-hankkeen myötä suunnittelemamme designkasvihuoneet ovat jo viljelykäytössä. Alueelta löytyy lisäksi muun muassa syötävä puutarha ja paljon muutakin ihailtavaa.

Hyvää ja kulttuuririkasta kesää Modukselta!