Markku Salo

Lasitaiteilija, muotoilija

Markku Salo (s. 1954) tunnetaan kokeilevana lasitaiteilijana ja teknisesti monipuolisena muotoilijana. Tuotteissaan hän yhdistää perinteisiä lasinvalmistusmenetelmiä uusiin, usein itse kehittelemiinsä tekniikoihin. Työskentely Suomen vanhimmassa lasikylässä inspiroi jatkuvaan luomistyöhön, mikä näkyy muotoilun ohessa uniikkina taidelasina sekä yksittäisinä, toisinaan monumentaalisiin mittoihin ulottuvina teoksina.

Salo on työskennellyt lasin parissa Nuutajärven lasikylässä vuodesta 1983. Hän aloitti uransa Iittalan Nuutajärven lasitehtaan muotoilijana, ja on vuodesta 1991 lähtien toiminut vapaana taiteilija/muotoilijana. Kaikki Markku Salon lasiesineet valmistetaan Nuutajärvellä käsityöllisin lasinvalmistusmenetelmin.

Markku Salon työhuone sijaitsee aivan Lasikylän sydämessä, missä on myös Galleria Markku Salo. Galleriassa on nähtävillä laajasti hänen käyttö- ja taidelasiaan. Markku Salon teoksia on muun muassa seuraavissa kansainvälisissä kokoelmissa Victoria ja Albert Museum, Lontoo, Nationalmuseum, Tukholma ja The Corning Museum of Glass, New York. Hänet on palkittu muun muassa Georg Jensen Prizellä ja Valtion taideteollisuuspalkinnolla.

Studio Markku Salo
Pruukinraitti 10
31160 Nuutajärvi

puh. 040 563 4356 / Marja-Leena Salo
marjaleena.salo (at) nettilinja.fi
www.markkusalo.com