Anni Jokinen

Artenomi, muotoilija, asusteita kierrätysmateriaaleista

Olen muotoilija Tampereelta. Valmistuin vaatetusmuotoilun koulutusohjelmasta Hämeen ammattikorkeakoulusta vuonna 2009. Tekemiseni pohjalla on kiinnostus muotoiluun, käsillä tekemiseen ja uusien tuotteiden luomiseen ekologisista materiaaleista.

Työkseni suunnittelen ja valmistan asusteita vuonna 2009 perustamalleni tuotemerkille Humbugille. Humbugin tuotteet valmistetaan käsin Tampereella aidosta nahasta sekä laadukkaista ja kestävistä kankaista, jotka ovat alkuperältään huonekaluteollisuuden ylijäämämateriaalia. Humbugin mallistoa inspiroi Vintage-tyyli ja vanhan ajan romantiikka, joka yhdistyy nykyajan moderniin kaupunkiympäristöön. Tuotteet ovat ekologisia, kevyitä ja helppoja käyttää. Humbugi toimii Tampereella Hiedanrannassa Paja-rakennuksessa.

Humbugin tuotannosta syntyy jätteenä pieniä alle sentin levyisiä nahkapalloja, jotka inspiroivat minua uudenlaisen muotoilun äärelle. Näistä palloista rakentuu ompelemalla helmimäistä nauhaa ja pilkullista pintaa, joista on rakentunut Moduksen näyttelyissä nähtyjä teoksia. Ensimmäinen teos vastaavista  oli koruteos Zelda, joka oli esillä Modus ry:n KORU Pirkanmaa muotoilee V -näyttelyssä vuonna 2014.  Samaa tekniikkaa on käytetty myös kolmen teoksen Chandelier -valaisin kokonaisuuteen, joka on osa Moduksen SQIN Pirkanmaa muotilee VI -näyttelyä. 

Studio & Showroom Hiedanrannan Paja
Hiedanranta, 33400 Tampere

anni@humbugi.com
+358 443747457

www.humbugi.com

https://www.weecos.com/fi/humbugi-accessories

Chandelier I, II ja III, SQIN-näyttely