WOOL

WOOL WORKS -näyttely on yhdeksän pirkanmaalaisen ja kymmenen walesilaisen muotoiljan kansainvälinen yhteisnäyttely syksyllä 2019 . Näyttely toteutetaan yhteistyössä walesilaisen taiteilijaryhmän MaP:n (Makers and Practitioners) kanssa. 

Tämä jurytetty näyttely nähdään ensimmäisenä Cardiffin Craft in Bay -galleriassa Walesissa syksyllä 2019 (28. syyskuuta – 10. marraskuuta). Tapahtuman ajankohtaan osuu Isossa-Britanniassa suosittu villaviikko (wool week). Kevätkaudella 2020 näyttely jatkaa Suomessa Tampereelle ja Helsinkiin. Se on esillä Helsingissä Craft Cornerissa tammi-helmikuussa ja maaliskuussa Tampereella Finlaysonin Voonigissa, missä se on osa Pirkanmaa muotiolee VII -näyttelykokonaisuutta. Sekä Cardiffissa, Helsingissä että Tampereella näyttelyn yhteydessä järjestetään erilaisia yleisöluentoja ja työpajoja. 

Lokakuussa 2019 brittiläinen Craft Magazine valitsi Wool Works -näyttelyn yhdeksi kuukauden parhaista taidekäsityön näyttelyistä koko Isossa-Britanniassa.

Näyttelyn tavoitteena on kulttuurien välinen vuoropuhelu materiaalista, näyttelyn teemasta  ja käsityötaiteesta yleisemmälläkin tasolla. Vaikka näyttelyn teemana on villa, se ei rajoita materiaalin käyttöä vaan osallistuvat muotoilijat ovat saaneet lähestyä aihetta laaja-alaisesti omien materiaaliensa kautta. Näyttelyssä nähdäänkin laaja kirjo erilaisia materiaaleja. Varsinaisen villan lisäksi näyttelyssä tullaan näkemään muun muassa lasia, metallisia neulepuikkoja, kissankarvoja ja kalansuomuja. Näyttely nostaakin esiin nykyajan rohkeat käsityömuotoilijat, jotka eivät pelkää tarttua innovatiivisesti uusiin materiaaleihin. 

Moduksessa mukana Woolissa ovat:

lasitaiteilija Henni Eliala
sisustus- ja tekstiilisuunnittelija Johanna Hernesniemi
tekstiilitaiteilija Niina Hiltunen
korutaiteilija Mirka Laine
korutaiteilija, tekstiilimuotoilija Saija Lehtonen
vaatesuunnittelija Sirpa Mörsky
kenkäsuunnittelija Merianne Nebo
koru- ja esinemuotoilija Kukka Rantanen
korutaiteilija, metalliartesaani Laura Saarivuori-Eskola

 

Kuvat: Henrietta Lehtonen
Kuvat: Henrietta Lehtonen