Kaj Franck -muotoilupalkintonäyttely: professori, sisustusarkkitehti Simo Heikkilä

”Puu puuna, metalli metallina”
16.6.–12.8.2012 TR1 TAIDEHALLI, TAMPERE
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson
Avoinna ti–pe 9–17, la–su 11–18, vapaa pääsy
Yhteistyössä Design Forum Finland ja Modus ry
Näyttelyä on tukenut Tampereen taidemuseo/TR1 Taidehalli

KAJ FRANCK -MUOTOILUPALKINTONÄYTTELY SIMO HEIKKILÄ TAMPEREELLA

Kaj Franck -muotoilupalkinto on muotoilun ammattilaisten, median ja suuren yleisön arvostama palkinto, jonka 20. saaja vuonna 2011 oli professori, sisustusarkkitehti Simo Heikkilä. Hänen palkintonäyttelynsä nähdään Tampereella TR1 Taidehallin tiloissa 16.6.–12.8.2012. Kaj Franck -muotoilupalkituista Tampereella on aiemmin esitelty Olavi Lindén, Kati Tuominen-Niittylä, Eero Aarnio, Hannu Kähönen ja Marja Suna.

Oman studionsa vuonna 1971 perustanut sisustusarkkitehti, muotoilija ja luennoitsija Simo Heikkilä on toiminut myös Aaltoyliopiston Puustudion johtajana. Lausunnossaan jury mainitsee, miten Heikkilä on huumoripitoisella otteella opastanut nuoria ekologiseen ja käytännönläheiseen materiaalin käyttöön. Hän on omassa työssään rohkeasti yhdistellyt eri materiaaleja ja luonut rehellistä tuotantoa, jossa rakenteiden yksityiskohdat usein ovat avoimesti näkyvissä. Perin juurin suomalaista kädenjälkeä tuottava huonekalumuotoilija sekä pienesineiden, kuten puukkojen sekä sauna- ja kylpytilojen tarvikkeiden tekijä on myös tunnustettu näyttelysuunnittelija. Simo Heikkilä on kansainvälisesti verkottautunut toimija. Hän on myötävaikuttanut esimerkiksi kansainvälisen Design for Architecture -designseminaarin aikaansaamiseen. Tapahtuma kokoaa joka kolmas vuosi Jyväskylään muotoilun ja arkkitehtuurin toimijoita eri puolilta maailmaa.

Vuoden 2011 palkintojuryyn kuuluivat toimitusjohtaja Pentti Kivinen Suomen Messusäätiöstä, johtava dekaani Helena Hyvönen Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta, muotoilija, professori Heikki Orvola, Kaj Franck -asiantuntija, muotoilija TaunoTarna ja toimitusjohtaja Mikko Kalhama Design Forum Finlandista.

1992 perustettu Kaj Franck -muotoilupalkinto vaalii arvostetun, ”Suomen muotoilun omaksitunnoksi” kutsutun muotoilijan KajFranckin (1911–89) perintöä. Palkinnonsaajat edustavat monipuolisesti suomalaisen muotoilun kärkeä: huonekalusuunnittelua, muoti- ja tekstiilitaidetta, keramiikkaa, lasia ja teollista muotoilua. 10 000 euron palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Palkintoon kuuluvat myös Tapio Junnon suunnittelema mitali ja näyttely julkaisuineen.

 

http://tr1.tampere.fi

Yhteistyössä Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n ja Design Forum Finlandin kanssa. Näyttelyä on tukenut Tampereen taidemuseo / TR1 Taidehalli. Näyttelyn lehdistökuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://www.designforum.fi/tiedote?tiedote=28926154

LISÄTIEDOT:

Design Forum Finland, projektikoordinaattori Melissa Ylijoki, melissa.ylijoki@designforum.fi, (09) 6220 8110
Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry, Toiminnanjohtaja, Anu Muurinen,
anu.muurinen@modus.fi, 044 5050 864
www.designforum.fi/kajfranck

 

 

Kategoria(t): Arkisto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.